onsdag 30. mars 2011

Film

Hellu, nå blir det litt om film og noen filmbegreper!

Tristan og Isolde da de blir oppdaget.
Point of no return = Punktet i en film eller i en fortelling da det er for sent for personen eller gruppen å snu. Det vil være fordi det er for farlig eller skummelt eller fordi det er umulig. 
Anslag = Anslaget er det som gir tonen eller stemningen for resten av filmen eller fortellingen. Da pleier man ofte å introdusere miljøet, hovedpersonene og bakgrunnshistorien. Slik som i Tristan + Isolde så presenterer de hovedkarakterene og naturen rundt dem.
Komposisjon = Hvordan filmen er satt sammen.
Planting og høsting = Det er når man legger igjen et spor, det kan være en handling eller en seanse, som gjentar seg senere i filmen eller fortellingen. I filmen så gir Tristan et armbånd til sin mor tidlig i filmen, senere i filmen gir han også et armbånd til Isolde. 
Dramaturgi = Læren om oppbyggingen til et teaterstykke eller et skuespill.  

Refleksjon:
Filmen er verdens sterkeste medium fordi det er så direkte. Man får servert lyd og bilde rett foran deg og man trenger ikke å forestille seg noe, filmen gjør alt for deg. Hvis man leser en bok, så må man selv finne ut hvordan man vil at personene og miljøet skal se ut, mens i film så trenger man bare å følge med.

Tristan og Isolde - virkemidler:
Jeg mener at det sterkeste virkemidlet i film er lyd og lydeffekter. De legger til stemning og følelser og gjør slik at publikumet blir engasjert. Kampscener og kjærlighetsscener blir mer intense og man følger ekstra godt med.
Filmingen er også et sterkt virkemiddel. De filmer veldig nærme i scener med dialoger og kjærlighet og  , mens i kampscener så filmer de slik at man nesten blir med i kampen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar